Gogosele de salcam

de lia maria in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 7401 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o anul trecut pe gustos, si mi-a atras atentia. Multumesc Mihaela A. Este prima data cand fac astfel de gogosele, am facut mici modificari la reteta initiala.Sunt atat de parfumate si bune incat vi le recomand cu incredere. Sunt delicioase atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate
  • 3 oua
  • 10 linguri de faina
  • 4 linguri zahar
  • 200ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • ulei de palmier pentru prajit
  • 1 zahar vanilat
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de salcam:

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.
Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intr-un vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

15.05.2010, 13:47

super buna cred ,am salvat-o trebuie incercata si pun si 5 furci

dicarmencitta1957 1

17.05.2010, 13:57

O bunatate,o reteta foarte interesanta.Am pus si eu 5 furculite la bataie.

Ramonaky 1

31.05.2010, 16:58

Foarte bune.delicioase la bunici la tara mancam asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata